TÉMÁK, Kategóriák

Hogyan kezelhetjük a fagyási sérüléseket a természet erejével?

616
HOZZÁSZÓLÁS:

A fagydaganatok sokszor maguktól meggyógyulnak, de a megelőzés és a meleg öltözet, kiváltképpen fontos a lábfej, a lábszár és a kéz melegen tartása érdekében. A rendszeres testmozgás serkentőleg hat a véráramlásra.

Ne dohányozzunk, mivel a nikotin csökkenti bőrben a vérkeringést. A fagydaganatok állapotáfagyast, a vakarás rontja, így a gyógyulási folyamatot lelassul, próbáljon meg a kísértésnek ellenállni.

A hipotermia kockázata, idősebb embereknél, illetve hajléktalanoknál és gyerekeknél a legnagyobb. A test lehűlése a normálisnál alacsonyabb hőmérsékletre, például egy nem fűtött lakásban való tartózkodás során, pár nap alatt is kialakulhat. Ha teljesen egészségesek vagyunk, de túl sokat vagyunk kint a hidegben, ugyancsak jelentkezhet a hipotermia.

A fagyás tünetei, a szúró fájdalmak a testen, bőrkeménykedés és zsibbadás, illetve elszíneződés. A bőr márványozott lesz, rajta kékesfekete foltok jelentkeznek. A gyógyítás alatt, felhólyagosodik, fájdalmas lesz.

Legyengültek, vagy idősebb emberek fagyás esetén ne vegyenek meleg fürdőt, mert a vérnyomás hirtelen megváltozása egyéb betegségeket idézhet elő.

Mit tegyünk fagyás esetén?

Fontos a gyógyítás alatt, hogy a betegről mindent vegyünk le ami szorítja, így kesztyűt, csizmát, ékszert. Amennyiben a kezeket érte a fagy, úgy tegye a beteg a hóna alá az, így melegítse fel. A kezeket ne dörzsöljük erőteljesen, mivel felsérthetjük a bőrfelületet.

A beteg mindenképpen kerüljön be meleg helységbe, a megfagyott testrészt később meleg vízbe rakjuk bele, olvasszuk ki, majd száraz kötszerrel kötözzük be. A duzzanatok csökkentése érdekében, a lábat vagy a kezet emeljük a fej fölé, hogy a vér kifolyjon belőle. Paracetamolt ilyenkor ne alkalmazzunk, erősebb fagyások esetén, a beteg menjen kórházba.

A természet segít fagyás esetén is

Árvacsalán, árvacsonár

A megszárított, föld feletti virágos-leveles szárából 8-10 csipetnyit 1 liter vízben forralunk fel és az ebbe mártogatott rongydarabbal borogatjuk a megfagyott testrészt. Éjszakára friss borogatást tegyünk fel. Az árvacsalán hatóanyagai: nyálka, illóolaj, glikozid, cseranyag, szaponin és xantofill.

Diólevél

A télire eltett, megszárított dióleveleket forró vízben meg kell lágyítani és a megfagyott testrészekre rákötni. NappaIra és éjszakára külön-külön.

Tölgyfaháncs, Tölgyfamakk

A fiatal ágak háncsait télen is meg lehet szedni, jól ki kell főzni, és ezzel mosogatni a megfagyott testrészt. A tölgyfamakkot megpörkölték, ledarálták és aztán hideg vízzel sűrű péppé keverték. Rákenték és rákötötték a megfagyott testrészre. Naponta meg kellett ismételni.

Fagyás, fagydaganat esetén tilos:

Hidegen tartózkodni, dohányozni, alkoholt fogyasztani.

616
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]