TÉMÁK, Kategóriák

Így kezelheti otthon a lábfagyást vagy a hideg lábakat

576
HOZZÁSZÓLÁS:

Tudja, hogy mi okozza e két kellemetlen érzést? Nem szenvedne tőle, ha ügyelt volna, hogy a keringésben, pontosabban a vénás keringésben ne álljon be pangás. De ha már szenvedést okoz, próbáljon felváltva hideg-meleg lábvizet venni.labgomba-gyogyulas

Előbb áztassa lábát meleg vízbe, majd hidegbe és így tovább. A hideg vizes láb-fürdő időtartama másodpercekben megfelel a meleg vizes lábfürdő percekben számolt időtartamának. Például három percet tartsa a lábát meleg vízbe, és három másodpercet hidegbe. Ezt a műveletet 6-8-szor ismételje. A kezelést hideg láb-fürdővel fejezze be, és utána erősen dörzsölje meg a lábát, és ha lehet, masszírozza meg olajjal. Vérkeringéses panaszai hamarosan megszűnnek.

Hóban topogás

Egy ennél is régibb módszer, amit napjainkban már nem nagyon ismernek, hogy mezítláb kell futni a hóban. Akinek van hóval borított erkélye, csak az erkélyre kell kiállnia, s a hóban topognia. Ez ugyanazon az elven alapszik, mint a Kneipp-módszerben javasolt vízben toporgás.

Kezdjük 10 másodperccel, s ez az idő 2-3 percre növelhető fokozatosan. De ugyanakkor semmit sem szabad túlzásba vinni, hogy magunknak ne ártsunk. Egy ilyen kúra után ágyba kell bújni, anélkül hogy a lábunkat megtörölnénk. Ezt többször is megismételjük egy délelőtt.

Ha a hótopogáshoz el kell otthonról mennünk, ha nincs erkélyünk, meleg lábbelit húzzunk. A friss hóban való járkálás után, ami igen jó érzés, erősen dörzsöljük meg a lábunkat, húzzuk fel a meleg cipőt vagy papucsot, és menjünk haza. Ha több napon át ismételjük ezt a műveletet (természetesen ha van hó), a fagyás okozta kellemetlen érzés megszűnik.

További módszerek

Ha a visszaesést meg akarjuk akadályozni, mert igen kellemetlen érzés, nyáron vegyünk hosszan tartó kakukkfű- (Thymus serpillum) vagy szénapolyva-láb-fürdőt. A mezítlábas séták edzik a lábat.

A délen élők dörzsöljék lábukat citrommal, hagyják rászáradni, és kenjék be utána valamilyen olajjal, legjobb az olívaolaj. Az északi országokban a citromot petróleummal lehet helyettesíteni; ez az eljárás nem valami kellemes.

A sajtkészítőkben vagy a hegyi házikókban lehet hosszan tartó, meleg savós lábfürdőt venni. A savanyú savó erősebb hatású. A fent jelzett nyári lábfürdőkkel ki lehet váltani a hótaposást vagy a hideg-meleg váltott lábfürdőt.

A lábfürdők hőmérséklete mindig testhőmérsékletű legyen, azaz 37 °C, s ezt melegvíz-adagolással tartósan tartsuk fenn. A 30 perces fürdő után citrommal dörzsöljük be a lábunkat, és éjszakára tegyünk rá zúzott káposztaleveles pakolást. Ez a módszer is hasznos a fagyás gyógyításában.

576
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]